LOLL 86 (mkiis)

Keskikka jõudva üksildase Margus Kiisi päevik. email: marguskiis@hotmail.com

teisipäev, detsember 18, 2007

10 -- 16 detsember 2007 leoni vembud vol 2, 1,5X Ninasarvik, Ultravox, suurim karistus -- vanaema külastamine, TLKK tulevik ja Robert Oetjen.

Leon Sius Kiis 10 juuni 2007 Ygaleriis


10. detsember 2007 esmaspäev
Leon ei ilmunud ikka välja (loomulikult ka kooli mitte) ja eiras ka minu telefonikõnesid. Väga suured pinged kodus. Koolist meilis klassijuhataja ning helistas õppealajuhataja.

11. detsember 2007 teisipäev
Läksin filmima Kudu lavastatud Ionesco "Ninasravikut". TVreklaam, mida nägin ise korra muudetud infoga ka ETVs, oli vist mõjunud -- saal oli rahvast täis. Filmisin kahe kaameraga (üks oli võttis üldplaani lavale statiivi pealt, teine oli minu käes, istusin maas patjadel esireas).
Üldiselt kulges kõik kenasti, ainult lõpp jäi filmimata, sest lint sai enne otsa.


Etendus meenutas 70/80-ndate lavaka ja/või Noorsooteatri etendusi: lärmakas, ekspressiivne, massistseenidega, "aktuaalne".





Ei tahtnud kohe koju minna hulkusin niisama. Kui lõpuks läksin, siis Marius istus arvuti taga ja ütles "Kadunud poeg" on tagasi. Seal ta siis magas.

12. detsember 2007 kolmapäev
Magasime kõik sisse, sest Lagle ei ajanud üles: nii mina, Marius kui Leon. Kupatasin Leoni ilma liigselt pärimata kooli.

Õhtul läksin etenduse lõppu filmima. Jõudsin teise vaatuse alguseks. Postitan siia pikema, ikkagi päris olulise lõigu.



13. detsember 2007 neljapäev

Leon käib korralikult koolis aga kuna ta on nii palju puudunud ja käitub koolis sõgedalt, siis head nahka pole. Õhtul õpime hoolega, kuigi poiss vigurdab ja venitab ning mängib lolli kuidas suudab.


Jätkan leongut sünt-popist

Üks esimesi bände, kes nagu new romantics ja futut inspireeris, oli muidugi Ultravox, mis muidu oli üsna tavaline post-punk/new wave bänd aga neil olid mõned "stiilsemad" lood ka



Ultravox "Hiroshima Mon Amour"


Ultravox ei saanud kuidagi piisavalt edukak ja laulja John Foxx tõmbas uttu. Sündimängija Billy Currie mängis vahepeal oma fänni Gary Numani bändis. Varsti tuli uueks lauljaks Midge Ure ja siis nad alles näitasid: 1980 "Vienna" (ma 1998 ostsin Pariisist isegi selle vinüülLP).



Kui ma olin 15, siis MTVs lasti hoopis seda videot


Vihkasin neid Ure vuntse.

Aga Ultravoxil olid lahedad videod, nagu mingid minimängufilmid



"The Voice" 1981



"Hymn" 1982

Või see, mis muidugi USAs ära keelati




"Visions of Blue" 1982


Igatahes mulle väga meeldivad just sellist tüüpi muusikavideod.


Aga Midge Ure tegi 1982 oma esimese soolosingli, üks parimaid laule lahkuminekust.



"No Regrets" 1982 Mulle üldiselt stringsündid kuidagi ei meeldi aga selles loos on nad super.


14. detsember 2007 reede

Otsustasime Leoni karistuseks maale Viive juurde viia. Kui Leon sellst teada sai, sattus ta raevu.
Kui me me õhtul autoga Elva poole sõitsime, üritas ta oma blue-toothi jalaga puruks tampida. Maal üritas kätt vastu aeda puruks lüüa. Alles Viive pika veenmise peale rahunes kuidagi maha. Kuid ma pidin ikka ööseks maale jääma.

16. detsember 2007 pühapäev
TLKKs toimus naisülemustega asutustele omane üritus, elik siis tuleb kohale mõni koolitusguru, jahub suuresõnaliselt, siis jaotab kollektiivi gruppidesse, paneb nad südant puistama ning lõpuks kõiks üksteisega tülis. Nii oli toimus näiteks ETV Tartu Stuudio sellisel üritusel 2004 alguses.

Lastekunstikooli tulevikukonverentsil oli üllataval kombel kogunenud peaaegu kõik õpetajad. Märkasin vaid Hando Tamme puudumist. Koolitajaks oli Robert Oetjen.

Robert Oetjeni nägin esimest korda 1992 (siis hääldati tema perekonnanime kuidagi "õuššen" või nii). Ta tuli USAst Rahukorpuse vahendusel Eestisse inglise keelt õpetama, eesti keelt ta muidugi alguses ei osanud. Ta oli habemega kena noormees, kellesse minu paralleelklassi A tüdrukud (kelle seas olid näiteks tulevane näitleja Piret Simson ja R2 juht Heidy Purga) olid temast silmnähtavalt. Ta püsis koolis 2 aastat, suhtles aktiivselt Rein Kuresooga, kellel olid sidemed nii looduskaitsjate kui ka Isamaa poliitikutega. Muideks, ka tulevane suursaadik Kalev Stoicesku oli Elva II Keskkoolis arvutiõpetaja (tema lemmiksõna oli "düsgraafia") ja ma pole kuigi kindel, et tema karjääri edukas areng polnud seotud Rein Kuresoo sidemetega.
OK, Oetjen asus edaspidi hoopis tubli looduskaitsjana tegutsema. Ja nüüd ta hoopis motiveerib-õpetab meid. Kerge aktsent ikka veel hääles, väikesed grammatikavead kõnes.
Aetjen jaotas meid kiirelt gruppidesse, mille teemad õpetajad ise välja pakkusid. Teemad olid praktilised. Tegoval, kuidas rohkem poisse kooli saada, Eppul, kuidas kunagi valmivat hoonet sisustada jne. Nii me erinevates klassides arutasime. Asjalikult. Õpetaja Mati käis kõik grupid läbi ja tegi enamik ideid maha. Nimetasime ta tagaselja Herilaseks (Oetjeni järgi ühed lendavad klassist klassi levitades erinevaid ideid nagu mesilased).
Lõpuks, kell 17 kogunesime suurde klassi tagasi. Üldiselt läbimõeldud ideedest sai tahvlile kirja vaid Tegova idee uurida, kas kool ei saaks anda TÜ ainepunkte. Muidu läks suht suvaliseks jahumiseks kuni männoksagaringini elik lõppsõnadeni.

vasakul õppealajuhataja Epp Pilv, keskel Robert Oetjen



1 Comments:

Blogger kaaren said...

lugesin videote pealkirju & te xte. osad tegelased & asjad tulid tuttavad ette, aga kindlasti pole ma nendega isikliqlt kohtunud. see k6ik on lihcalt veica segane virtuaalreaalsus:)

11:17 PM  

Postita kommentaar

<< Home