LOLL 86 (mkiis)

Keskikka jõudva üksildase Margus Kiisi päevik. email: marguskiis@hotmail.com

esmaspäev, detsember 03, 2007

26 november -- 2 detsember leon & marius, Põllu&Kiis & ETV, naised & deprekad, Laaniste & koomiks, Tolts & Kontor, jõulud&matused, Muusik &Seif.















leon & marius



26 november 2007 esmaspäev

Käisin Leoni Sirje juurest ära toomas. Sirje pisikeses toas oli kottide viisi poisi asju, mida andis tassida. Marius muidugi kusheti äraandmisest vaimustuses polnud, kuid kaks teismelist said üllatavalt hästi (sõimates ja ropendades) teineteisega läbi.

27. november 2007 teisipäev
Läksin õhtul kella 21-ks GenKlubisse Ivar Põlluga telesaateplaane pidama. Koostasime kontseptsiooni Eesti popmuusika ajalugu käsitlevast põhjalikust telesarjast. Käänasime ja pöörasime lauseid ning vaagisime kontseptsioone. Kerge vaidlus tekkis, kui mina tahtsin Genialiste panna mainstreami alla ja Ivar pomises "mmm, kas aletrnatiivi alla ei saaks?"
3 tundi läksid kui lennates.

28. november 2007 kolmapäev
Kuigi ilus valge lumi on maas, tundub et inimestele see ei meeldi. Egle messis, et tal on deprekas ja ta ei taha kedagi kuulda ega näha (või on see eufemism tüütutest austajatest lahti saamiseks, kes teab). Aga ka osade tuttavate blogid õhkavad musta masendust.

29. november 2007 neljapäev
Jäin jälle hiljaks kuid ikkagi filmisin Mari Laaniste loengut koomiksist. Esimesed 20 minutit, mida ma ei filminud, rääkis Laaniste, miks koomiks ei sobi modernistlikusse kunstikäsitlusse (odav, kopeeritav, mitteainulaadne, popkultuur jne). Edasi rääkis lühidalt koomiksi ajaloost ja koomiksi aksessuaaridest ja eriliikidest. Rahvast oli üllatavalt mõõdukalt, mille üle ka Liisa kurtis. Ajasin paar sõna juttu ka Mariga, kes polnud ehk parimas tujus ja lahkus üsna kiiresti.

Pärast käisin Martiini poolt läbi. Ta toitis seal parajasti Aurorat purgisupiga. Pidasime plaani uuesti koos elektroonilist ambienti tegema hakata, mina ajasin ikka vabarütmi-joru. Ühes Narva maantee ühika aluses kohvikus olevat Martiinile lubatud vabalt esineda kui soovi on.

30. november 2007 reede
Ajasin TT ja Piret Iiris Kiisi auto peale ja kimasime Lasteka galerii juurde aga ikka jõudsime kell 11. 20. Andres Tolts oli muidugi oma autoga hoovi lõksu jäänud ja kummigi suitsutanud.
Lapsed hakkasid muidugi kohe pahandust tegema. Tõmbasid kaasavõetud maisipulkade koti ümber ja Pirts tormas nende peale tatsama. Jne jne. Aga Tolts ja Mare Vint panid matemaatilise süsteemiga geomeetrilise täpsusega "Kontorit" üles.



Kell 16 oli avamine. Palju rahvast polnud aga näiteks Jaak Kangilaski oli kohal. Lastekunstikooli esindas vaid ironiseeriv Hando Tamm. Kõnesid ei peetud. Raimu Hanson uuris ja puuris, eriti ühte munaga installatsiooni. Kangilaski pani mulle südamele, et ajakirjandusele tuleb hoolega teatada.

Kangilaski, Tolts, Raimu

Mare Vint
Üllataval kombel sai Tolts oma valge autoga üsna kergelt hoovist välja.

Peale avamist läksin vaatama, mis Hando all keldris teeb. Tema kõlgutas jalgu ja ajas tüdrukutega mesijuttu. Tüdrukud tegid savist eiteamida.



Kell 18 sõitsin Kunstigümnaasiumi juurde, et kohtuda Leoni klassijuhatajaga. Sirje ootas mind juba ees. Klassijuhataja Sille Nagla oli noor ja kena. Üllatusega sain teada, et minu blogi sissekanne Leoni kuulsusrikkast kambäkist sellesse kooli oli tal läbi loetud. Aga üldse ei üllatanud mind, et Leon oma 4 kooliskäidud päevaga (ülejäänud päevadel oli Sirje teda ravinud "bronhiidist" ja müstilisest kõhutõvest) oli saanud kaks 1-e ja kaks 2-e.


Peale seda jäi mul aega üle, et Kuumas Tussis kohtuda Henriku elik Jensiga. Kes veel ei tea, siis jens on Eesti vormel1 fännide seas üks aktiivsemaid ja enesekindlamaid kommenteerijaid. Olin kaua aega arvanud, et ta on vähemalt minuvanune. Aga ei, minu vastas istus 21-aastane ümarate prillidega häbelik noormees, kes ei teadnud, mida peale bakaõpet oma eluga peale hakata. Ta mõtles isegi USAsse raamatuid müüma minna (polnud näinud filmi "Müümise kunst"). Soovitasin tal luua suhteid, tema andeid arvestades just tehnika- ja autoajakirjadega.

1. detsember laupäev
Lastekunstikoolis valmistuti korraga nii Paul Saare matusteks kui jõuludeks. Selline kahetine meeleolu. Sebimine laupäevases koolihoones, mis tavaliselt peale kahte on tühi, kestis kummaliselt kaua. Õppealajuhatajal Pilvel oli palju plaane, kuna füüsikud olid teda kõvasti inspireerinud. Näiteks ta tahtis teha spetsiaalsest pleksiklaasist helendavaid kujundeid puu otsa panemiseks.

2. detsember 2007 pühapäev
Õhtupoole läksime (mina, Lagle, TT, Pirts) mingit raekoja plasti advendijura vaatamas. Plats oli paksult pürglit täis, kes võidu fotokatega mudilaskoore filmisid. Mulle ei meeldi jõulud üldse.
Kui olin laste nari kokku pannud, Sombik oli kaamera tagastanud, sõitsin galerii juurde Kompuse teoseid ära tooma. Kompus olid nad hoolega ära pakkinud. Pärast uudistasin Martiini-Kompuse tillukest ateljeed romantilisel Küütri tänaval (väga Pariis 1900), mille Marko oli tegelt täiega endale okupeerinud. Ta oli sinna tillukese pliidi sisse pannud, mis üllatavl kombel suutis toa ära kütta. Seintel olid Edasid ja Noorte Hääled aastast 1984. Avastasin sealt Nikolai Meinerti ülipika analüüsiva artikli "Muusik-Seifist", mis ei saavat aru, kas olla estraadibänd või rockbänd.

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

oppinud

4:42 AM  

Postita kommentaar

<< Home