LOLL 86 (mkiis)

Keskikka jõudva üksildase Margus Kiisi päevik. email: marguskiis@hotmail.com

teisipäev, september 12, 2006

28 august -- 3 september 2006 Sisters Of Shit ning Mees ja Naine









28 august 2006 esmaspäev
Sõitsin autoga Tartu. Galeriis põhiliselt ootasin Meeli From Tartut, kes pidi nagu oma projektiga "Mingi Käik Purse" lagedale tulema. Aga ei tulnud.

29. august 2006 teisipäev
Altnurme jätsin üles. Võtsin Meelis Kaldaluga ühendust ja ta lubas kolmapäeval alustada.

Galeriis käisid peaaegu ühel ajal Pärtel Vissak, Alan Proosa,Enn Tegova, Liina Palm ja Ljuba Palm. Tegova lunis mind osalema 5. septembril kunstiaktsioonis.

30. august 2006 kolmapäev
Galeriis käis Valeri Parhomenko, kes küsis ettevaatlikult näituste kohta. Hiljem helistas vihase häälega tagasi, et mis galeriil Fotoklubi vastu on. Üritasin ettevaatlikult teda rahustada, ise teades küll mis kamm tegelikult on.

Õhtul sõitsin Pusisse, et pere ära tuua. Olin millegipärast üsna pahur aga ka Lagle, tema ema ja vend Marius olid nati närvilised. Marius tuli meiega ühes Tartusse. Nad vihjasid, et olid Lagle emaga tülli keeranud. Ilm oli väga tormine ja vihmane.

31. august 2006 neljapäev
Päeval käisid galeriis JJ Klaus ja Erkki Hüva
Lõpuks ilmus tartu Meelis välja hakkas koos Laura Kõivuga näitust sättima. Altnurme asjad jäeti enamasti üles, ainult A saali üks maal võeti maha.
Kui ma õhtul tagasi tulin, siis P saalis üles seatud väike võimukomplekt je elektrontrummid. Igal pool vedelesid kollased ja sinised õhupallid. Kohal olid LKõiv, Pärtel Vissak, Erkki Luuk, kes tegid kambaga väga suurt müra ja lõhkevate pallide paugud. Meelis rääkis, et üritab lindistada albumit. Tal oli isegi lugude list olemas. Ta röökis mingeid tekste mikrofonisse. Vahepeal käisin ka ise elektritrumme tagumas.
Möll kestis väga kaua. Kaks tundmatut neiut vahtisid seda hoolega pealt.

1. september 2006 reede

Õhtul jätkus albumi lindistamine (laes rippus pisike MP3 pleier) veel suurema hooga. Nüüd oli kohal ka Erkki Hüva, Toomas Thetloff jt. ning sisse valgus nooremaid inimesi, kes naeratasid õndsalt. Ühele andis Meelis minu kaamera ja see asus hoolega filmima, sama õndsa naeratusega igale poole komistades ja otsa kukkudes. Kukkus ka Altnurme pannoo otsa. Meelis oli lagedale toonud mingid guashid, millega kuldne noorus oma käejälgi põrandale ja paberile tegid. Mitu tüüpi katestasid, kuidas õhupalli võimalikult loomimguliselt purustada. Üks pani palli trellpuuri otsa, kus see keereldes aeglaselt tühjenes.
Pikapeale selline kaos hakkas närvidele aga mis sa teed. Kusagil kell 3 öösel hakkas ka Meelise võhm otsa saama. Lindistasime koos tema, Pärteliga ühe diskoloo, kus kordus sõna "kitty kitty kitty". Kuulasime Mp3 salvestust. See oli väga udune.

2. september 2006 laupäev
Ütlesin Meelisele, et olen väsinud ja ei viitsi kolmandat ööd galeriis passida. Ta paistis üsna segaduses olevat. Kaasas olnud Laura Kõiv tegi muidugi solvunud näo. Kui läksin võtmeid peahoonesse viima, nägin korraga Meelist, Kõivu ja Pärtelit koos ühe tundmatu tüübiga peahoone esise rinnatise juures passimas ning Mariliin Kinsikot (kes oli üllatavalt uhkelt riides). Mann kontrollis minu käest kohe üle "kas see ongi see kuulus Meelis" ja nõudis viimaselt kohe mingid 50 EEKi sisse mingi Postsovkhozi söömaaja eest. Lisaks oli pretensioone mingi klaverikatte pärast.
Kõiv kutsus Meelise kampa mingisse suvilasse pidutsema. Pärtel ei tahtnud (korralik poiss) minna. Vist ei läinudki.
Jalutasime Manniga alguses TÜ kohvikusse aga seal toimus lärmakas privaatpidu, siis raeplatsile, kus passis suur politseikunka. Vist kaklus. Neid viimasel ajal Tartus mitmeid.
Tellisime Kuuma Tassi kohvikust mingid veidrad teed ja klatsisime kaebasime alguses tuttavaid (ka Meelise Mooste tempudest -- tungimine koos kahe naisega ühe hispaanlanna tuppa, seal klaverikatte määrimine), siis arutasime inimestevahelisi suhteid. Kas jätta maha tüütu elukaaslane, mille poolest on noored meist nõrgemad-rumalamad, miks keegi paarilist ei leia, kas internet killustab inimese mõistuse jne. Lõpuks kõndisime igaüks oma koju.

3. september 2006 pühapäev
Meie maja Madise isa aitas oma Zhigull 07-ga meil Fiestat käima tõmmata. Alguses proovisime aku pealt juhtmetega -- ei essugi. Kuna mul trossi polnud, vedasime TV-kaabliga, mis mul üle oli jäänud. Alguses see isegi funkas, Fiesta läks Ploomi tänavas käima aga siis suri välja. Hakkasime uuesti vedama mööda Orava tänavat ja siis see vaene kaabel järjest purunes aga Fiesta käima ei läinud. Sõtsime siis bensukasse, ostsime moodsa "veniva" puksiirköie ja tõmbasimegi naeri välja elik Fiestakese tööle.
Pakkisin Lagle ja lapsed peale ning põrutasime mööda siledat Viljendi maanteed Pärnu poole. Ilm oli ilus. Pärnu on keskelt sama songitud kui Tartu, kuid kuidagimoodi jõudsime Pärnu Moodsa kunsti muuseumi. Selle aasta "Mees ja naine" näitusel olid teatavasti Valgevene kunstnikud. Kõik olid andekad aga paar eriti. Nimed mulle meelde ei jää aga see, kes pildistas kuldseid naisi igasugu metalliräbuga juustes ja küüntes tundus lahe ning joonistaja, kes koomiksilaadselt kujutas mingeid roppe või lihtsalt banaalseid stseene.

Pärast näitust käisime Lagle sõbranna Pireti poole, kes elab Paikuse ja Tori vahel väikeses majas ning on politseinik. Sattusin TV-st vaatama "Hämmastava seikluse" viimast osa. Keegi oli mulle Praha reisi ajal lennukis öelnud, et võidab korrektselt mustanahalistest heteropaar. Aga võitsid hoopis kaks valget meesyuppiet, kelle edu tagas kiirem taksojuht ja joppamine NY metrooga.

Katsusin elus esimest korda Makarovi püstolit. Hämmastavalt raske sellise mänguasja imagoga relva kohta.
Kuna Piret pidi jõustruktuuriks minema, siis saime kusagil kell 7 Tartu poole startida.

Õhtul-öösel.
Seekord oli Meelis kohale meelitanud lisaks Erkkile ja Bartholile veel Moosese jazz-rockarid Einu ja Lauri Pajose. Mina otsustasin jämme hoopis oma arvutisse salvestada. Tegin oma produtsenditööd hoolega. Lindistasin 19-kroonise arvutimikriga bändist 4 meetri kaugusel Audacity programmiga. Täitsa omapärane saund sai.

1 Comments:

Blogger neeme raud said...

räägi sest ajakirjast rohkem - kes välja annab, kes veel kaasa löövad, kui kindel see asi üldse on jne.
Ja kas soov oli, et ma kirjutaks parasjagu kinos jooksvatest filmidest? A selle aja peale, kui ajakiri välja tuleb, on need ju tõenäoliselt juba maha võtud.

11:27 AM  

Postita kommentaar

<< Home