LOLL 86 (mkiis)

Keskikka jõudva üksildase Margus Kiisi päevik. email: marguskiis@hotmail.com

kolmapäev, august 23, 2006

14 -- 20 august 2006 Altnurme lollused, tühi nädal, postpunk, Kukulinna gootika, Hispaania reisivideo, vastutustundetu ELS, tüli Aas.

14. august 2006 esmaspäev

Omiku vara ajasime end üles ja sõitsime (Tamm, Palgi ja mina) Tartu poole. Tamm keeras tagaistmel magama. Laulsin alguses Terminaatori "Juulikuu lund" ja midagi veel ja üritasin pahas pohmelliseguses tujus Palgit kaasa laulma panna. Lõpuks see ka õnnestus. Eriti hästi läks peale üks 2 Quick Starti laul, kus sees sõnad "sind meeletult ootan seisma ehk jääd, sind meeletult ootan, lõpuks ehk näed, kuis oleme koos, meil ristuvad teed, siis täituks mu suurim süüüdamesooov."
Panin Palgi kodu juurde ja pahura Tamme bussijaama maha, ise kobisin koju magama. Umbes kelle 11 ärkasin, sõitsin rattaga galeriisse, enne ostsin poest LX Powerit ja Original Colat ning kukkusin Eesti Päevalehele artiklit kribama. Vahepeal tuli Ann ja Kivisaar oma töödele järele. Muidugi oli neil nii kiire, et jätsid saepuru jms. maha.
Aga artikli sain siiski nati peale 3-e valmis. Rohkem sellest päevast ei mäleta. Küllap istusin rada7s.

15. august 2006 teisipäev

Toomas Altnurme saatis eelmise päeva õhtul meili, et ei saa siiski näitus üles panema tulla. Helistasin ja küsisin üle ja ta ajas parjalt segast. Et ei tea mida, kuna kuidas. Soovitasin saata ELSiga. Ta lubas mõelda.
Galeriist astus läbi Natalie, näitas pilte oma reisist Venemaale, mis oli üllatavalt värvikas. Imettegevad allikad (tundus, et igal pool) ja puha.

16. august kolmapäev
Kuna galeriis näitus ei olnud, sõitsin rattaga ringi ja kohtasin Postimaja juures Tiit Kusnetsit. Kõndisime restoran Maailma juurde, kus ta pidi kätte saama raamatu postpunkist. Raamat osutus nii põnevaks, et istusime Maailma ees välikas, sõime sealset kallist toitu ja uurisime joy divisioni, new wave, futu, new romanticsi, freaki (Residents) jms. lugu. Hoolimatta, sellest, et vahepeal sadas väga hoogsat vihma.

17. august neljapäev
Otsustasin siiski Kukulinnas (Saadjärve kaldal) ära käia. Kutsusin kaasa juhuslikult galeriisse sattunud Palgi ja sõitsime Fiestaga Kukulinna mõisa juurde. Alguses eksisime ära aga siiski leidsime.
Tegemist on tõeliselt avastamatta teemandiga. Kompleksis on hüljatud restoran-motell (kus Natalie koos 80-aastase teisiku Ljudaga valvab), tenniseplatsid ja eriti jabur pseudokeskaegne gootilik puust mõisahoone (mille külge on siiski 50-ndatel ehitatud vist pioneerilaagri majandushoone vmidagisellist), mis on nüüd stiilselt lagunenud ja koli täis. Järve ääres on veel üks tühi pseudogootimaja, mis maksab praegu miljoneid ja mille väljarentimine igasugu gootidele, larpijatele, metalimeestele jms. tooks kõva papi sisse. Restorani, milles Natali pesitseb, on varastest hoolimatta jäänud pervi 90-ndate alguse hõngu (võrevaheseinad jms.). Motell, mille tubadesse Natalie ja kompleksi omanik on küll omad asjad paigutanud, on siiski täitsa Psycho. Nataliga käisime mõisahoones sees, aga parmud (kust nad küll tulevad) olid ka sinna sisse roninud ja just pööningule (!!!!!!!!) omale pesa koos toidupurkidega teinud.
Igatahes õhtu selles kompleksis oli kriipi.

18. august reede
Helistasin Altnurmele ja sain teada, et ta ikka ei ... midagi. Õpetasin talle kuidas asjad ELSiga ära saata. Lõpuks ta panigi träni kotiga teele.
Igatahes hakkab siiber saama kunstnikest
Tuli Maia Möller ja palus öömaja. Jätsin ta galeriisse.
Sõitsin maale (Konguta vald, Majala, Mäotsa). Tartu elva maanteel võtsin peale ühe tõmmu, hispaanialiku naise (hääletas Nõosse), kes väitis, et on pooleldi mustlane ja elab Lubja tänava kodutute kodus. Naine oli kindlasti alla 40, ei näinud üldse halb välja ma ma mõtlesin, et mis küll on teda Lubja tänavasse viinud.
Seal olid Leon (Kiis), Helgi, Ivar, Kristjan (Rajandu) ning Kadri ja Lea (Novikovid, Jaanuse naine ja laps) . Sõitsime Leoni ja Kristjaniga Verevi äärde ujuma. Kristjan juhtis ise oma ebaökonoomse stiiliga. Ise ma ujuma ei läinud, vahtisin, kuidas kutid koos Elva tüüpidega hüppetorni ümber möllavad ja mingid teismelised pliksid riietega ujuvad. Pärast sõitsime Tiigi tänavasse, kus Helgi ja Ivar näitasid DVD-lt oma 3 tundi oma Hispaania reisi videot. Üldiselt peetakse seda piinaks aga täitsa ämbient tundus. Helgi oli hoolega filminud ja kogu aeg kommenteeris kaamera tagant. Kaadris istus peamiselt ebaharilikult mossis olemisega Ivar. Varsti sulas kõik kokku üheks Vahemerevärgiks -- plokkmajad mere ääres, palmid, kaljud, kaatrid, delfinaariumid, arvutavad papagoid, plaksutavad hülged.
Maal tagasi, õhustasime Jaanusega Fiesta pidureid. Kuigi õhku tuli vähe, läks kõvasti paremaks.

19. august 2006 laupäev
Pidin end jälle seaks vihastama. Kell 11 helistas Maia Möller ja teatas, et ELS oli ukse taga käinud ja pakki pakkunud, kuid kuna Maial polnud raha, olid tagasi läinud ja öelnud, et
toovad alles esmaspäevad. Kimasin kohale, sõimasin kõiki enda ümber, loopisin ratast vastu maad jne., ka Maia sai ebaõiglaselt krõbedat. Lõpuks sõitsine Feistaga ise ELSi ja sain Altnurme saadetud koti kätte. Viisin selle galeriisse ja vaikselt panin värviliste tekstiilide näituse oma nägemise järgi üles. See võttis kaua aega.

20. august pühepäev
Vahtisin galeriis ja ootasin Leoni, kes pidi tulema, et saaksime sõita Aa-sse Laglele järele. Lõuna paiku Leon tuligi ja tormas kohe ühte netipõhist sõjamängu mängima. Käisin parajasti Krooksu vastas poes midagi hamba alla hankimas, kui helistas Lagle, kes oli väga pahura häälega, ning nõudis, kus ma ikka veel istun. Et pidin tulem nii vara kui võimalik. Mina oli arvestanud, et peale 3-e. Igatahes andis see päevale veidi paha tunde.
Võtsin Leoni kaasa ja üristasime Ida-Virumaa poole startida. Aga äpardused juhtusid. Näiteks hakkasime sõitma, lolli peaga üritasin samal ajal juua Orginal Colat, see purskas muidugi välja ja nii edasi. Lõpuks olime teel ja see oli tore, Leon lösutas ja õngitses kotist toitu mulle käepärra jne. Maanteel oli palju teetöid, üsma ekstreemne oli paari km. pikkune killustikulõik. Mustveest mööda sõites nägin suitsukalaputkat, milles istus hiiglapaks mustade juustega naine.
Jõudsime kohale. Lagle polnud ülearu õnneliku moega ja vaikselt sigines erinevatel ettekäänetel (hmm,juuksed) paks tüli. Hakaksin ise ka mossitama ja ronisin autosse vedelema. Omasid ära viima tulnud Rita Illar ja Tiina eksmees Toomas Talts (koos ühe blondiini ja oma emaga) vaatasid mind nagu akvaariumis. Leon oli täitsa hirmunud Õhtul ma isegi korraks sõitsin lähedalolevale parkimisplatsile, sõitsin siiski tagasi. Magasingi öösel autos.

11 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Magasid öösel autos?
nojah, sest tuppa magama , rääkimata voodist ei saa ju lasta meest, kes laseb mingil 18-aastasel tissidega tädil (väidetavalt) end pügada.
Aga päris hästi on lõigatud, muide. Näeb palju parem välja, kui enne. Äkki see tshikk oskaks habet ka ajada?

10:40 PM  
Anonymous Anonüümne said...

äkki see tshikk parandaks ka noormehe räbaldunud riideid?

2:34 AM  
Anonymous Anonüümne said...

Äkki see tshikk OSTAKS siis juba täitsa uued riided st pakuks nö stilistiteenust???

3:18 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Stilitsiteenust...

3:19 PM  
Anonymous Anonüümne said...

mis te siin seletate - noormees võiks lasta oma naisel riideid parandada, kui ise ei oska.
näha on, et oma naine ei hoolitse. aga halvasti teeb - varsti tulevad teised naised mängu - algul lõikavad juukseid, siis parandavad riideid ja lõpuks teevad lapsi
aga eks ju noormees ise ju vihjagi õrnale seisule abielus
nii et, neiud, jaole - siin on üks õnnetu galerist saadaval!

5:22 PM  
Blogger Y galerii said...

Palgi on jälle Anonymuseks hakanud? Õige nimi oelks sellel puhul ehk Anonyma.

2:52 PM  
Blogger Maris Palgi said...

Margus, mine hullumajja - sul on paranoia, et kogu kriitika sinu aadressil tuleb minu suust.

Palgi
P.S.
Kui sa juba nii suvalt mind alati negatiivseks kangelaseks paned (ja saad aru, ma eriti ei rõõmusta selle üle), siis vahet pole - sa oled värdjas, Kiis - nii ei tehta oma sõpradele

4:44 PM  
Blogger Y galerii said...

Sorry Palgi. Ei maksa niiväga närvi ka minna. OK, seekord eksisin. Aga päris patust puhas sa pole, tead väga hästi.

Aga sel juhul on juurde tekkinud mingi inimene, kellele meeldib kirjutada pikki tobedaid tiraade minu välimuse kohta aga on nii arg, et oma nime avaldada ei julge. Mul hakkab lausa hirm, tont teab mis hulluga tegemist (sest hullud kardavad oma päris identiteeti ja üritavad seda varjata).

5:09 PM  
Blogger Maris Palgi said...

Oleks kena, kui sa andeks paludes vanu patte meelde ei tuletaks - sest siis ei ole võimalik ju kellelegi andeks anda. Muudkui: aga ükskord sa tegid seda jne

5:56 PM  
Blogger Morgie said...

omavahel öeldes... kui üks inimene on kord kõrvetada saanud ja palub teist, et see kuuma kohvikannu temast kaugemale asetaks...
ja kui siis selgub, et kuuma kohvikannu jättis lauale keegi tundmatu
ja see kõrvetadasaanu siis vabandab, siis on üsna loogiline tal oma käitumist eelnenud ekstsessidega selgitada, lihtsalt selgitada, ei muud.
ma teen ise ka nii ja on lihtsalt hämmastav, kui palju valestimõistmisi see põhjustab :P

9:38 PM  
Blogger Morgie said...

hei, miks siin tag-id ei tööta? mu sarkasm läks kaduma

9:39 PM  

Postita kommentaar

<< Home