LOLL 86 (mkiis)

Keskikka jõudva üksildase Margus Kiisi päevik. email: marguskiis@hotmail.com

pühapäev, veebruar 25, 2007

4 -- 10 detsember 2006

4 detsember 2006
Ööbisin galeriis. Päeval läksin turule, et osta uusi prille (need varjutatud tekitavad depressiooni) aga pahur prillimüüja oli oma träni juba kokku pannud ning keeldus teenindamast. Läksin hoopis kohaliku vanaraamatumüüja putkasse. Sain sealse tädiga jutu peale. Päris palju huvitavat kraami oli 60-ndatest 70-ndatest, näiteks isekopeeritud bändi-postkaarte puntidega, mida ei mäleta muidugi enam keegi. Sain sealt tõelise harulduse -- eestikeelse samizdat seksiõpiku tõen. 70-ndate algusest, õhukesele paberile kirjutusmasinaga trükitud ja kusagilt pildistatud seksipoosidega. Võimalik, et näiteks Matti Milius võis seda kunagi ümber lüüa.



Aga sain ka ühe teise kurioosumi -- 1965 Moskvas ametlikult välja antud aktifotopostkaardi


5. detsember 2006
Päeval tuli Jaan Jürgen Klaus ja hakkasime "Sinitähekese" premjääriks plakatit disainima. Päris hea pildiga -- Erkki käsi püsti kitarriga. Käe otsa panime digitaalse tähekese.
Leppisime telefoni teel Laglega ära ja läksin koju.

6. detsember 2006 kolmapäev
Galeriis käisid Anne Parmasto ja Viljandi Kultuurikolledzhi esindaja, et sügiseks Kolledzhi näitust planeerida.

JJ Klausiga arutasime õhtul ja tuli idee teha Tart Film Kuukulguri allasutuseks.

7. detsember 2006 neljapäev
Aleksnder Rohtmets laõuna ajal käis ja rääkis, Olaf Palme olevat tapetud Wallenbergi teema tõstatamise pärast. Veel jutustas ta, kuidas 50-ndatel ostis sõjaväe ajal riigilaenuoblikatsiooniloterii võidu eest endale esimese filmikaamera.

8. detsember 2006 reede
Rael Artel tuli õhtul ja oli pahur, kuna Kõrgema Kunstikooli valgusnäituse ülespanek toppas. kui pärast avamisele läksin, siis näitus oli pooleli. Aga Laansalu ei näinud selles erilist prpbleemi, sest tähtis on protsess, areng ja kunst ei saagi päris valmis olla.

9. detsember 2006 laupäev
Pidin sõitma Jõgevale isa garaazhi asju ajama aga jäin rongist maha. Garaazhide boss ei näinud selles suurt probleemi, lubas ise Tartu tulla.
Kohtusime Sirje Arrasega ja plärasime Du Nordis maast ja ilmast. Tal läheb kenasti, üürib päranduse eest ostetud kööktuba välja, käib tööl ja huvialaringides.

10. detsember 2006 pühapäev
Õhtul "Sinitähekese" esilinastus Lutsu teatrimajas. Alguses esines Erkki -- üllatavalt korralikult ja isegi profilt. Kokutas naljakalt. Alguses esitas instrumentaale ja pärast laule. Suur trobikond inimesi oli kohale tulnud.

Video 1

Video 2

Pärast näitas JJK siis filmi. Mulle eriti ei meeldinud. Rõhutas liialt Erkki hullumeelset ja alkohoolset poolust. Erkki hoolitsus ema eest oli muidugi liigutav.
Peale õhtut jutustasime Margus Anderssoni ja Ivar Põlluga. Andersson seletas 70-ndate Tartu rockiskeenest pikki segasevõitu lugusid, samuti kuidas Leonard Merzin kõikides kõrtsudes prassis, alustades uhkemast lõpetades kõige viimase, raudteelaste sööklaga. Ka uuris MA Ivar Põllult, miks "ei skoori".
Erkki jõudis ennast vahepeal vinesse juua ja käitus kohati üllatavalt tavalise jotana.

Sildid:

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

mida ma otsin, aitah

9:05 PM  

Postita kommentaar

<< Home