LOLL 86 (mkiis)

Keskikka jõudva üksildase Margus Kiisi päevik. email: marguskiis@hotmail.com

reede, november 10, 2006

2 -- 8 oktoober Verso Visual, raske elu Soomes, surnud punkar, Ra(o)ul Kurvits(z), Palgi sünna, Kosmikud, Möller Euroopas

Lõhmus, Loid, Kainulainen, Krosmann, Krivo Verso Visual avamisel

Soomlased piiravad Tiit Pääsukest.
Kosmikud
Raoul Kurvitz kui ta oli veel teismeline Raul Kurvits (vasakult esimene) isa ja vennaga.





2. oktoober 2006 esmaspäev

Hommikul hakkas Jaanus Fiestat parandama. Alguses proovisime niisama käima tõmmata. Ei iitsatanudki. Siis kiskus Jaanus starteri jm. lahti. Viisime starteri mingi onkli ukse taha Waide motellis. Elvas külastasime Petsi, kes parandas Elvexi juures garaazhis parjasti ühte Wolksu kaubikut. See soovitas küünlad ära vahetada. Jne. Igatahes pidin bussiga Tartu sõitma.

3. oktoober 2006 teisipäev
Soom-iiri kamp Verso Visual asus oma näitust "Kõnelus" üles panema. Suht nahhaalsed-hakkajad tegelased. Hakkasid kohe eelmise näituse töid maha kiskuma, kuigi ma polnud lubanud. Pärast toksisid naelu seina, mida ma ka polnud lubanud. Üks keskealine naine kamandas peamiselt. Aga vähemalt ei pidanud mina suurt midagi liigutama. Avamine oli suht hõre aga pingevaba. Tiit Pääsuke, Krigovogova, Helina Loid Kaie Luik, Peeter Krosmann, Palgi Pärtel jt olid kohal. Näitus sai suhteliselt amatöörlik. Aine Iversi asjad olid päris huvitavad.

4. oktoober 2006 kolmapäev
Õhtupoole tuli Anna Kainulainen juttu puhuma. Kaebas, et Soomes käib elu närvidele. Mehe vanemad olevat liiga lähedal. Töö lasteaias ei meeldi jne. Tartus olevat rohkem meeldinud. Põnevam.

5. oktoober neljapäev
Päeval käisid Rohtmets, Marko Kompus ja Lauri Randveer. Viimasega saab alati mõnusat huumorijuttu pläkutatud progerocki teemadel.
Õhtul hüppasin Merike Orava ateljeest läbi. Peeter Ora oli ka seal. Merike pajatas oma Londoni-kogemusest. Suur linn on suur linn, seal "on kõike". Aga seinu inimeste vahele olevat inglased varmad ehitama.

6. oktoober 2006 reede
Lauri sommer tuli pataka vanade fotodega mingis 80-ndate alguse Eesti pungist, Allanisy kes olevat 1988 suitsiide teinud. Skännisime neid. Ühel pildil oli ka tulevane Raoul Kurvitz peal umbes 12 -aastasena. Täitsa huumor.

Lauri Pajos tassis oma uued 12 000 maksnud trummid taharuumi ning põristas nendega ennastunustavalt.

Mann Catohoolik ja Die käisid. Nad tunnevad üksteist juba ammu aga polnud pikka aega kohtunud.

7. oktoober 2006 laupäev
Õhtul käisin vaheldumis Kustnike Majas Palgi sünnipäeval ja Rock & Rollis Kosmikuid vaatamas-filmimas. Palgi sünna oli muidu puhas naistekas (Luik, Lõhmus, Münt, Eva Orav, Maia Möller, hiljem ka Sandra Jõgeva), kus pajatati tittedest (kellel neid oli) jms. Süüa oli õnneks küllaga. Vaidlesin Sandraga, kas superstaarlusel on tulevikku. Mina arvasin loogiliselt (kuna kaovad monopoolsed meediakanalid), et pole, Sandra arvas tunde järgi, et on.
Kosmikud oli lahedad täis klubis, hoolimatta sellest, et Heinz oli ratastoolis. Kosmikud on elusalt palju paremad kui plaadil. Nende spetsiifiline must huumor tuli palju paremini esile.
Neid soojendanud soome garaasirokipundil Kometa olid ka mitmed hetked, nagu siis kui laulja pani inglise politseikiivri pähe ja trompetit puhus.

8. oktoober 2006 pühapäev
Maia Möller ja Rainer Vilumaaleidsid aega läbi astuda. Möller rääkis oma seiklustest Euroopas, täpsemalt Austriast, kust ta mingi lennupiletibroneeringukantselleerimisjama pärast tulema ei saanud. Käis Roomas Asmar Aal abis freskot (!) maalimas, naases Austria kaudu, kus oli mingi MOKSi lingitud raadiokonverents. Seal kaotas ta tagasilennupilet kehtivuse ja Möller pääses tulema Eesti saatkonna abil, kust sai helistada konverentsi korraldajatele, kes plekkisid mingid ta tsekid kinni, Möller sõitis rongiga Berliini ja selat odavlennuga Eestisse.

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult oli Raoul ikka synnipäraselt ka Raoul, sest ta isa Matti Kurvits tahtis nii. Ainult, et tõesti Kurvits, mitte Kurvitz.

7:51 PM  

Postita kommentaar

<< Home