LOLL 86 (mkiis)

Keskikka jõudva üksildase Margus Kiisi päevik. email: marguskiis@hotmail.com

pühapäev, aprill 23, 2006

Arvo Uustalu viimane kontsert; Ülõpilasteatriga Prahasse

Reedel (22. aprill kell 19) toimus ka "maailma parimate autorilauljate hulka kuuluva" (nii oli kirjas plakatil) Bakenbardi alias Arvo Uustalu väidetavalt viimane kontsert. Y galeriis. Arvo Uustalu on kogu II-le Tartule tuntud LinnaLehe reporter, lühikest kasvu väikeste kätega, distinktiivse välimusega meez, kes vist vaevleb natuke identiteedikriisis. Ta on tegelikult vinge autorilaulja, omamoodi segu Leonhard Cohenist, Valdimir Võssotskist, Tom Waitsist, Ray Charlesist ja ei tea kellest veel. Väga eripäraselt on kokku miksinud holalauliku kitarristrummimise ning maailavalu r`n `b-liku kähehäälse vokaaliga, sortsu blatnoivärki ka sisse visanud (laulab eesti, inglise ja vene keeles). Aga võtab seda muusikueluvärki vist liiga tõsiselt. Arvab, et ta peaks nagu proff ka olema. kamoon. 90% Eestis muusikaga tegelevatest inimestest on amatöörid, asjaarmastajad. Ega nad sellepärast halvemad ei ole, vastupidi, tunduvalt paremad kui siinsed prohvid, kes 75% ulatuses on süldi- ja solgimuusikud.
Uustalu on ka arvestatav kirjanik (vt. ka http://kirjanikekodu.kongress.ee/10toimetus/esileht_eestitekstid.php) ja kontserdi alguses teataski, et "naaseb" " sõprade kirjanike sekka". Tal ongi suvel Itaalias novellikogu ilmumas.


Enne Baki kontsa marssis sisse Üliõpilasteatri boss Kalev Kudu (kes oli just Moskvast üliõpilasteatrite kongressilt tulnud) ja teatas, et teatril on 29. juunil Prahasse festivalile sõit kindel ning mina olen nimekirjas. Et kõik on makstud ja lennukiga minek, sest "bussisõit pole mingi ajavõit". Viimast teatas Kudu resoluutselt kätega oma distinktiivseid liigutusi tehes.
Nii et vat kus. Asenda tudengiteatri valgustajat ja suvi võib kujuneda oodatust põnevamaks. Hard Rock Laagrisse käik vist jääb ära aga senist esinejatelisti vaadates pole see ehk väga suur kaotus.