LOLL 86 (mkiis)

Keskikka jõudva üksildase Margus Kiisi päevik. email: marguskiis@hotmail.com

teisipäev, aprill 18, 2006

laup -- esmaspäev: ülestõusmispühad, naiste kätsh ja uus perekonnamudel

Noore inimese mälu on lühike, eriti mkiisi oma. Juba on suht raske meeles pidada, mida eelnevatel päevadel sai tehtud.

Ülestõusmispühadest on eestlastel muidugi poogen (ei viitsita ju enam munegi värvida), sest tõenäoliselt on siinne rahvas (oohoo, kirjutan juba nagu mingi baltisakslane) alati usujahe olnud. Võimalik, et isegi enne ala enne 13. sajandit polnud siin mingi arvestatavat paganlustki. Ses mõttes on omamoodi naljakas ja huvitav, kuidas Heintalu Sass ise religiooni välja mõtleb ja siis seda müüb. Üldse on nn. maausulised täitsa osavad selles mõttes. Pakuvad kõigile mida need tahavad. Meestele mitmenaisepidamisõigust ja seksuaalseid vabadusi, pettunud naistele samas teatud omamoodi feminismi (jutte kuidas kunagi ammu olnud naistel ürperes mingid suured õigused), homodele räägivad, et igal targal olid noomeestest õpilased kellega seksuaalselt läbi käidi jne. Sexs sells, nagu tark Margus Tamm ütleb.
Aga ülestõusmispühi peavad isegi jehoovatunnistajad, kes üldiselt muid ristiusu (nemad ennast eristavad selle järgi, et nemad pole ristiusku, sest risti nad ei tunnista -- Jeesus olevat löödud hoopis posti külge surema) pühasid ei tunnista. Jehoovatunnistajad teevad sel ajal ka oma ainukese armulaua aastas.

OK, vaikne laupäev eriti vaikne ei olnud. Kella 3 paiku olid galeriis koos Lagle lastega, Maia Möller lapsega ja Maris Palgi. Palgi oli Laglele varem ilgelt pinda käinud, et tema oma näitusel lapsi jms. näha ei taha. Võib arvata, milline õhkkond siis laupäeval galeriis valitses. Lagle oli närvis veel pikka aega.
Üldiselt naiste omavahelised tülid on vastikud, sest need kestavad ja venivad nagu tatt. Kui mehed tülli lähevad, siis nad ei suhtle omavahel mõnda aega ja enamasti unustavad lõpuks jamad. Muidugi juhul, kui pole tegemist mingite vaimuhaigete või mega-egodega. Aga naiste tülid susisevad ja ei taha lõppeda. Nad võivad küll unustada, et miks nad tülli läksid aga mitte seda et nad raksus on.

Siinjuures tuleb meelde Lagle jutt, et palju efektiivsem oleks nn. braid- tüüpi perekond, kus elaks koos kaks või mitu naist oma lastega ning mehed oleks "eraldi". Kahtlen, kas need braidid püsiksid, kui naistel tekib mingi kräsh omavahel.

Pühapäev oli suhteliselt sündmustevaene. Liis Keerberg käis galeriis ja ajas kohati naljakat juttu (avaldas imestust video üle, et kas on mõtet perfomace´it korraldada ja veel praktilise meelelaadiga külas.).
Aga ma pidin kirjutama Sirpi tekstikese Palgi näitusest ja galerii koduka ümber korraldama. Palgi oli öösel helistanud ja küsinud, et kui mul on aega blogi kirjutada, siis miks ma ei täienda õigel ajal kodukat (www.ygalerii.4t.com).

Pühapäeval käisime Maris K maja juures kevadgrilli tegema aga oli suht külm. Marise K-l on oma ämmaga karm kamm ja isegi vaese Andrese (kes on tõeline kannatlikkuse ja flegmaatilisuse kehastus, kelle suust olen meie vähemalt 5-aastase tutvuse jooksul kuulnud max 5 lauset) kuuldes käis ikka võimas tagarääkimine, mis oleks pidanud tõesti tapma. Ikka see naiste viha. Vastik ja tatine.

8 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Kiis, Idioot!

Kas sa tõesti arvad, et kui ma tahan mõnes braidis osaleda, siis sina oleks selle kanakarja juhiks? Issand Jumal Küll!
Osta endale kõigepealt korralikud riided!
Kamoon!
Mina küll sinu tase pole.

8:41 AM  
Anonymous Anonüümne said...

ja veel.
Oma näitusel ma tahan lapsi näha küll, kui nad ei sodi galerii seinu jne.
Tüli sai alguse sellest, et ma ei tahtnud, et Lagle galerii laua taga rinda annab ja mähkmeid vahetab. Tehku seda tagaruumis. Ja ka sellest, et pesumasin peseb teie kodupesu näituse ajal, taustaks on see ju segav heli.
MP
P.S.
Ma küll laupäeval aru ei saanud, et Lagle halvas tujus on. Ilmselt said sa kodus võtta.

9:36 AM  
Blogger Y galerii said...

Palgi, braidis on ainult naised. Braidi saab juhtida ainult naine. Termin braid on tulnud zoloogiast ja viitab karjakorrale, mis on lõvide ja metsikute kasside seas. Isaslõvi hulgub kusagil eraldi, emased on grupiti koos ja kasvatavad järeltulijaid.

2:34 PM  
Anonymous Anonüümne said...

jah.
ma saan aru küll.
aga nad kasvatavad ju mingite isaste järeltulijaid.
naised ei sigi omavahel. sul paistab olevat idee, et sina isegi oleks üpris väärtuslik, kuidas seda nüüd öeldagi: sigitajana paljudele (emastele), mida sa muidugi ei tee, sest oled korralik, aga virtuaalselt see idee sul ju on, aga see ei ole eriti adekvaatne idee.
sina, Kiis, oled loll nagu saabas ja T.S. Garpi sigitaja oli ka rohkem asja juures ja otsustaja, kui sina (me kõik ju teame, kuidas sa oma lapsed oled saanud)
MP

3:37 PM  
Blogger Y galerii said...

Braidi idee ei ole siiski minu idee. Loe teksti.
Aga Palgi, mis viga? Millest sellised sõgedad vihapurtsakad?

3:47 PM  
Anonymous Anonüümne said...

millest või?
nõmedad ajavad ikka närvi
ja
kogu sellest kottimisest seoses näituse ülespanekuga ja Kõrini sellest.
Muidu ma olin juba unustanud, aga et sa blogis kirjutasid, tuli mul kõik meelde.
Ja silme eest läks mustaks.

MP

3:52 PM  
Blogger Y galerii said...

Ajalugu on võimas relv.

4:21 PM  
Blogger Morgie said...

issand kui nunnud te olete :D

btw, praidi (muteada kirjutatakse see sõna kõva p-ga) idee funkaks küll tingimusel, et naised saavad ise üksteist välja valida ja et piinliku hoolega jälgitakse seda, et ühelegi naisele ei saaks isaste poolt peale niku mitte mingeid materiaalseid hüvesid isiklikult osaks - see tekitaks paksu verd.

Isaste poolt toodetavad väärtused peaks paukselt ühiskatlasse minema ja sealt naistele vastavalt vajadusele (st vastavalt laste hulgale ja vanusele) välja jagatama.

Nikk peaks toimuma rituaalselt umbes 4 korda aastas et jällegi vältida isikuomaduste ja eelistuste ümber paksuvere tekitamist.

Ideaalne oleks, kui praidiliikmed oleks enamvähem ühevanused ja sarnase arvu lastega.

mingid nüansid on kindlasti veel, aga point on selles, et naised saavad niikaua hästi läbi, kuni pole põhjust kedagi omavahel kadestada

12:38 PM  

Postita kommentaar

<< Home